Piano

Piano on suosituin ja äänialaltaan laajin soitin, jolle on keskiajalta nykypäivään sävelletty valtava määrä eri tyylisiä kappaleita. Oman suuren ohjelmistonsa lisäksi sillä voi myös säestää muita soittimia ja laulajia. Toivomme, että oppilaalla on kotona sähköpianon sijaan akustinen soitin kosketuksen erilaisuuden vuoksi. Pianoa hankkiessa on hyvä konsultoida omaa soiton opettajaa.

Pianonsoiton opetus voi alkaa 3-6-vuoden iässä. Tällöin voidaan käyttää mm. Suzuki-metodia, mikä perustuu jäljittelyyn ja matkimiseen, ja opetus on ryhmäopetusta. Yksilöopetus alkaa noin 6-vuotiaasta alkaen. Myös aikuinen voi hakeutua opiskelemaan pianonsoittoa.

Pianonsoiton opiskelu aloitetaan pianokoulusarjojen alkeisvihoilla. Opintojen myötä ohjelmisto vaikeutuu tasosuoritusten (3 kpl) myötä ja eteneminen tapahtuu yksilöllisesti oppilaan edistymisen mukaan. Tunneilla opiskellaan musiikin ilmaisua, soittoteknisiä asioita sekä musiikin peruskäsitteitä ja hahmotusta. Opiskelu etenee Suomen musiikkioppilaitosten liiton tasosuoritusohjeiden mukaisesti.

Tunneilla opetetaan myös musiikin peruskäsitteitä ja tekniikkaa niin lapsille kuin aikuisille.

Opettajat:

  • Juhani Rantanen, 0400 269739
  • Tomi Kostian, 044 9930822